Usch vad vädret är trist här i London, det är verkligen mycket regn. Det är soligt ibland på dagarna men då sitter man ju instängd på ett kontor 🙁 Verkligen omställning efter härliga dagar i Palma.

Men det här gråa vädret får mig dock att tänka på och längta till blåsiga och regniga höstdagar i min lägenhet. Oj vad jag saknar min TV-hörna, läsa böcker och tidningar och titta på dokumentärer och debattprogram 🙂 Och jag längtar efter att kunna köpa inredningsprylar igen, gu vad kul att fixa, känns som att flytta hemifrån på nytt 🙂 Det första jag vill fixa är ett par vita ordentliga gardiner i vardags/sovrummet. Hon som hyr min lägenhet har fixat det jättefint och blev så inspirerad av hennes inredning. Och jag saknar Expressen och Aftonbladet med bilagor på helgerna. Tänk om 2 månader ungefär sitter jag i min lägenhet igen….mys. Mamma och pappa fixade en mixer till mig så den ser jag fram mot att använda flitigt i höst också, både med frukt och grönsaks-detoxjuicer.

Vi hade lite afterwork igår efter jobbet. Folk är trevliga men jag kan verkligen vid sådana tillfällen känna mig så svensk och känna att jag saknar svenskar. Visst man har språket gemensamt med andra svenskar men det är något annat också. Tiden här har gjort att jag inser att jag verkligen är mer svensk än jag trott 🙂

Men publivet gillar jag i England, det kommer jag att sakna. Men som tur är finns ju London på nära avstånd så kan åka hit hur enkelt som helst och då kan man ju verkligen njuta av London, få ut det bästa av staden 🙂

Det roliga med att jobba här är att få ta del av typiska engelska saker och därför är jag glad att jag fick ett jobb med nästan bara engelsmän. Igår t ex testa jag Pimm´s för första gången, ska tydligen vara en typisk engelsk dricka på pubarna, det var gott.

Det roliga med jobbet är också att jag börjat lära mig mer om hur man skriver på engelska eftersom jag jobbar mycket med text. Texterna kollas ju igenom av andra men en del lär jag mig på vägen och kan börja redigera själv. Känns bra att tiden här gett mig något när det gäller engelskan. Förutom att jag känner mig väldigt bekväm med att prata engelska så är det svårt att veta hur mycket man lärt sig annars. En del nya ord måste man ju ha snappat upp men svårt att veta riktigt. Det ger iaf en liten boost när jag träffar andra från andra länder som har bott betydligt längre i London, ibland flera år men jag ändå pratar bättre engelska än vad de gör.

Nähä dags att sluta babbla och sova. Fredag imorgon!! Midsommar firar alla svenskar på lördag här i London eftersom fredag inte är röd dag, engelsmännen firar ju inte midsommar. Ska bli kul med svenskt party i Hyde park, snapsa och sjunga sånger 🙂

Jimmy och Anne ska hänga på också 🙂

Natti!